Kouzelná zahrada

K oblíbeným červnovým akcím školní družiny, patří bezesporu „Kouzelná zahrada“. Prostředí Podzámecké zahrady v Kroměříži poskytuje krásné prostory pro její uskutečnění.

Na páteční odpoledne se děti velmi těšily. Když přicházely do areálu Podzámecké zahrady doprovázelo je nejen rozzářené sluníčko, radostná nálada, ale trochu i napětí z očekávání.

U vchodu do zahrady všechny přivítala kouzelná babička. Vysvětlila, dětem, co je v Kouzelné zahradě čeká a rozdala mapky, které znázorňovaly jednotlivá stanoviště. Za každý splněný úkol děti dostaly obrázek, který si do mapky postupně vlepovaly.

Celkem bylo připraveno šest pohádkových stanovišť. Děti se v průběhu trasy mohly setkat s legendárním Večerníčkem, který je naučil skládat papírovou čepičku. Zamířily k Berušce, která je vyzkoušela ze znalostí jednotlivých pohádek. Bílá paní je přivítala na svém strašidelném hradě. Zde děti musely pojmenovat a zapamatovat si jednotlivé předměty, které Bílá paní potřebuje ke svému životu. Při své cestě se zastavily u rybníčka, kde bydlel Vodník. Tomu bylo třeba pomoci s tříděním vodních živočichů. Závěrem pohádkové trasy je vyprovodila krásná luční víla. Zde děti sbíraly a třídily luční květiny a za odměnu si mohly s vílou na paloučku zatančit. Po splnění úkolů jsme se společně vyfotografovali a všichni obdrželi za svou snahu a odvahu balíčky s odměnami. Dětem se akce v Podzámecké zahradě velmi líbila, což bylo znát z jejich úsměvů na tváři. V krásném prostředí zahrady se opravdu cítily jako v pohádce a svoje dojmy a zážitky vyprávěly barvitě svým rodičům.

Děkujeme všem za účast a přejeme krásné prázdniny.

Kouzelná zahrada 2015