Ukončení divadelní sezóny „Skokan roku“

Právě skončil další úspěšný rok divadelního souboru Korálek. Prožili jsme ho se známou pohádkou o Popelce. Při prvních pokusech a zkouškách jsme si mysleli, že to snad ani nepůjde zvládnout. Postupně se pod trpělivým vedením učitelek a po nekonečných hodinách mravenčí práce vybrousil originální herecký kus, ze kterého měli všichni zúčastnění obrovskou radost. Pohádkové představení „Popelka“ jsme v průběhu školního roku představili nejen rodičům, příbuzným a přátelům školy, ale i žákům Základní školy Zachar. Představení v kulturním domě v Míškovicích a přehlídka divadelních souborů „Pohádková Kroměříž“ jsme věnovali široké veřejnosti.

Ke konci divadelní sezony patří i slavnostní vyřazení letošních absolventů a jejich pasování do stavu zasloužilých herců. Dalším slavnostním aktem je vyhlášení Skokana roku 2015, nadějného herce, který během posledního roku na sobě mimořádně zapracoval a posunul tak hranice svých možností. Z pěti vyhlášených nominací tuto cenu letos zaslouženě získal Marek Bílek, který v pohádce Popelka svým zcela osobitým pojetím zahrál roli krále.

Divadelní sezóna byla velmi úspěšná. Všem členům divadelního souboru přejeme, aby se po prázdninách všichni s nadšením pustili do nastudování nové pohádky.