Vzájemně si pomáháme

Benefiční den začal malou školní slavností. Malou rozsahem, ale velmi významnou obsahem. Pozváni přijali zástupci všech, kteří se zapojili do příprav dílčích aktivit, které složily mozaiku celé benefice k podpoře dopravy dětí do naší školy. Paní ředitelka Miroslava Malenovská poděkovala za aktivní účast při benefičním prodeji obrázků a tím i za podporu školy a jeho nedílné součásti, spolku Korálky Kroměříž. Dražitelům byly předány zakoupené obrázky. Účastníci internetové aukce podpořili především děti, které s úsilím a nadšením sobě vlastním, zhmotnily svoje pocity, zážitky i nejmilejší témata ze svého města, školy i domova.

Vzdělávání dětí se zdravotním postižením v komplexu ucelené rehabilitace je mimořádně náročná a především týmová práce profesionálů. Předpokladem úspěchu je úzká spolupráce s rodinami dětí. O to víc nás těší, když rodinní příslušníci školu podporují a dobrovolně pomáhají i v mnoha dalších činnostech. Velké poděkování za významný podíl na přípravě prodejní výstavy bylo tlumočeno nejen všem pedagogům školy, ale především rodičům žáků. Nové, tvůrčí nápady zhmotnili společně, díky mnoha hodinám pilné práce v tvořivých dílnách, do zajímavých maličkostí, které ocenili návštěvníci celého projektového dne.

Za významnou podporu představitelům města, vedení domu kultury i dlouholetým spolupracovníkům, sponzorům a přátelům školy se k poděkování připojila i předsedkyně spolku Korálky Kroměříž, paní Lenka Fijalíková Kytice jarních květů, předaná na závěr setkání, vyjádřila díky zástupkyni ředitelky školy, Ludmile Kočí, za skvělé organizační zajištění dlouhodobě připravované akce.