Noc s Andersenem

Aprílové počasí 1. dubna nevěštilo nic dobrého Přes den se honily mraky, sem tam i ukáplo, navíc silně foukalo. Úderem páté hodiny se ale mraky rozplynuly a vítr se utišil. Školní zahradu zalilo příjemné podvečerní sluníčko a dobrodružné nocování ve škole začalo.

Děti uvítal starý námořní kapitán vyprávěním příběhu o nešťastné lásce krásné mořské víly a korunního prince. Nenaplněná láska proměnila vílu v mořskou pěnu. Nebohou dívku mohli zachránit jen odvážlivci, kteří by se nezalekli nástrah čarodějnice a jejich kouzelných lektvarů. Navíc museli prokázat svou zručnost v námořnickém řemesle a hlavně znát taje podmořského světa. Za splněné úkoly pak dostávali kouzelné šupiny, které lepili malé mořské víle na ocas. Pokud by se podařilo nasbírat všechny šupinky, může se malá mořská víla znovu zrodit z mořské pěny… A že se dětem dařilo, šupinky se jenom hrnuly. Po podvečerním táboráku se účastníci nočního setkání přesunuli do budovy školy. Zde je čekal tajemný podmořský svět simulovaný v relaxační místnosti snoezelenu. Vodní lůžko, zvuky moře a racků, vizualizace podmořského světa pomocí obrázků…

Závěrečnou aktivitou byla výtvarná činnost, kdy si děti mohly vyrobit z krabic od bot krásná akvária, plná pestrobarevných rybiček. Na dobrou noc samozřejmě nechybělo čtení pohádky a pak už honem spát.