Ukončení divadelní sezóny „Skokan roku“

Máme za sebou další úspěšný rok působení divadelního souboru Korálek. Všichni členové souboru se sešli při příležitosti ukončení divadelní sezóny 2015/2016 a volbě „Skokana roku“. Pohádka Dvanáct měsíčků nás provázela celým školním rokem. Premiéru mělo představení o vánocích ve společenském sále Domova mládeže Pavlákova. Následovaly úspěšné reprízy při benefiční akci Kroměříž bez hranic na Domě Kultury Kroměříž a v kině Svět Holešov. Účast na divadelní přehlídce Pohádková Kroměříž byla pak už jen pověstnou třešničkou na dortu. Všichni žáci-herci i pedagogové odvedli obrovský kus poctivé práce, v čele s režisérkou divadelního souboru Korálek, paní učitelkou Mgr. Ivanou Baštincovou. Podařilo se nám tak získat nemalé finanční prostředky do spolku Korálky Kroměříž, z. s., šířit dobré jméno školy v povědomí široké veřejnosti a především zase o kus dál posunout a rozvinout skrytý potenciál našich žáků.

Skokanem roku se stává ten, kdo na sobě nejvíce v uplynulé divadelní sezóně zapracoval.

Z navržených nominací získala nejvíce hlasů a Skokanem roku 2016 byla zvolena Barunka Chupíková, za ztvárnění role Marušky. Součástí programu bylo slavnostní vyřazení vycházejících žáků a jejich pasování do stavu vysloužilých herců.

Kromě sladké odměny bylo pro žáky připraveno ještě jedno milé překvapení. Pan Vojáček, který s divadelním souborem strávil uplynulý rok v roli kameramana, představil dětem film Barevný rok z přehlídky divadelních kostýmů. A i když v příštím školním roce čekají divadelní soubor jisté organizační změny, naše poselství zní jasně „Jedeme dál!“