O veliké řepě aneb Na návštěvě v Knihovně Kroměřížska

Poslední dubnové středeční dopoledne prožili žáci ze třídy I. a X. v  Knihovně Kroměřížska.  Paní knihovnice nám mezi stovkami knížek představila knihu pro nás zajímavou, s názvem Srdce pohádek – dvacet neoblíbenějších pohádek pro vaše děti. Jeden z příběhů byl věnovaný pohádce O veliké řepě. Pohádku známou jsme si se zaujetím vyslechli, povídali jsme si o ní, dokázali jsme odpovídat na zvídavé otázky.
Také  jsme si  „uvařili“ zeleninovou polévku. Všichni jsme se zapojili do hledání pravých ingrediencí, třídili jsme podle předložených obrázků suroviny, které do polévky patří a které určitě do hrnce dávat nebudeme.
Povedené povídání i naše obrázkové vaření jsme zakončili zpíváním jarní písničky za doprovodu hudebních nástrojů. Bylo zkrátka veselo. Paní knihovnice nám ukázala různá zákoutí dětského oddělení a naši žáci si s radostí vyzkoušeli sedací vaky a prohlíželi si krásně ilustrované knížky. Z Knihovny Kroměřížska jsme odcházeli dobře naladění. Děkujeme za skvělou akci v zajímavém prostředí plném příběhů vepsaných na stránkách dětských knížek.