Emil Open 2017 aneb Naši sportovci stáli na stupních nejvyšších!

S napětím a očekáváním se výprava šesti žáků a dvě paní učitelky vydala na 6. ročník mezinárodních závodů Emil Open, které se konaly v Brně, ve dnech 7. – 11. června 2017. Bojovat o medaile přijelo více než 700 sportovců z 16 zemí z celé Evropy. Veřejnosti se představili na zahajovacím ceremoniálu při slavnostním pochodu centrem Brna. V následujících dvou dnech probíhalo na pěti sportovištích klání mezi účastníky v atletice, plavání, golfu, stolním tenise a bocci. Naši sportovci změřili své síly se soupeři v běhu na 50 a 100 metrů, v hodu míčkem a ve skoku do dálky. Po velmi úspěšném prvním dnu jsme ve finále potvrdili vysokou sportovní úroveň a připravenost našich žáků ziskem celkem 9 cenných kovů.

Medaili získali:
1. místo Barbora Chupíková za hod míčkem v kategorii Open III.
1. místo Martin Hotař za hod míčkem v kategorii Open III.
2. místo Tomáš Kristek za hod. míčkem v kategorii Open II.
2. místo Valentýna Recová za hod míčkem v kategorii Open I.
2. místo Valentýna Recová za běh na 50 metrů v kategorii Open I.
2. místo Veronika Nášelová za hod míčkem v kategorii Open II.
2. místo Veronika Nášelová za běh na 50 metrů v kategorii Open II.
3. místo Barbora Chupíková za hod míčkem běh na 50 metrů v kategorii Open III.
3. místo Tomáš Kristek za skok do dálky v kategorii Open II.

Medaili nezískal, ale statečně a ve velké konkurenci bojoval rovněž Adam Tomanec, který se dvakrát umístil na krásném pátém místě, a to v běhu na 100 metrů a v hodu míčkem.

Vypětí z podání excelentních výkonů bylo vyváženo krásným počasím, skvělou atmosférou na sportovištích a bohatým doprovodným programem, který pro nás zajistila pořádající organizace Nadační fond Emil. Mohli jsme si tak poslechnout koncert kapely The Tap Tap, shlédnout naživo show Jana Krause, navštívit brněnskou ZOO, projet se parníkem po přehradě nebo si vyzkoušet různé sporty pro handicapované.
Velké poděkování patří organizátorům a všem dobrovolníkům, kteří pro nás tuto skvělou akci připravili. Největší poděkování letí k našim sportovcům, kteří naši školu úspěšně reprezentovali. Kluci a děvčata, jsme na Vás hrdí!

Mgr. Lenka Fijalíková
Mgr. Julie Zrnová