Hurá na hrad!

V pátek 29. září zavítala do školní družiny pohádková návštěva. Přijela princezna Lada s rytířem Brtníkem z Brtníku a seznámili nás se životem na středověkých hradech.
Po úvodním povídání vyzval rytíř děti k prvnímu úkolu – jízdě na koni přes překážky. Tento úkol zvládli všichni účastníci bez problému. Na dalším stanovišti si děti vyzkoušely hru ze středověku – hod koňskou podkovou do dálky. I tento úkol byl záhy splněn! Společným úsilím všichni pomocníci opravili částečně zbořený hrad, ve kterém žila princezna Lada.
Po práci čekalo děti přemýšlení u náročného puzzle. Starší děti skládaly hrady z dílků, k tomu ze zpřeházených písmen jejich názvy a luštily pohádkovou křížovku.
Zajímavou součástí celé akce byl princeznin nápad – nakouknout do jejího šatníku a poslechnout si středověkou hudbu. V závěru nás čekalo velké překvapení ve Snoezelenu. Všichni opatrně vstoupili do tmavé místnosti osvětlené pouze UV světlem a společně s princeznou zašeptali: „Bílá paní“. V tom okamžiku se zjevila! Byla tajemná a krásná a děti doslova oněměly úžasem. Bílé paní se roztrhl plášť a rozsypaly se z něj všechny knoflíčky. Děti je ochotně pomohly najít. Bílá paní pustila dětem za odměnu pohádku „Strašidla na Kulíkově“ a rozdala na památku pěkné obrázky.
Na závěr pan vychovatel Jindra zahrál na kytaru a my jsme si společně zazpívali spoustu pohádkových písniček. První celodružinová akce se vydařila! Užili jsme si pěkné odpoledne plné her a zábavy ve třídě školní družiny, Snoezelenu i na školní zahradě.
Těšíme se na další společná setkání při akcích školní družiny!