Benefice pro Korálky

V pondělí 26. listopadu se zaplnily prostory kostela Nanebevzetí Panny Marie návštěvníky Benefičního koncertu, kteří si přišli poslechnout pěvecké vystoupení paní Nao Higao a dívčího pěveckého sboru pedagogické školy pod vedením sbormistra Jiřího Jablunky s klavírním doprovodem Evy Kočařové. Hlavním důvodem účasti však byla podpora Spolku Korálky Kroměříž, z. s., který zajišťuje dopravu zdravotně znevýhodněných dětí a žáků do Základní školy a Mateřské školy Kroměříž, F. Vančury.
S nápadem uspořádat Benefici pro Korálky přišla paní Nao Higao a Rotary klub Kroměříž, který se Spolkem Korálky spolupracuje již od roku 2002. Na organizace celé této akce se ve velké míře podílel sbormistr Jiří Jablunka, a to nejen přípravou vystoupení dívčího pěveckého sboru, ale také velkým osobním nasazením pro zdárný průběh benefice.
Všem, kteří se na tomto krásném benefičním večeru podíleli, patří velké poděkování: Rotary klubu Kroměříž, paní Nao Higao, panu Jiřímu Jablunkovi, studentkám Střední pedagogické školy Kroměříž a paní Evě Kočařové.
Děkujeme Vám všem, kteří jste přišli a dobrovolnou finanční částkou podpořili činnost Spolku Korálky Kroměříž.
Výtěžek z Benefice činí 22 726,-Kč. Částka bude využita k úhradě nákladů na dopravu zdravotně znevýhodněných dětí a žáků do ZŠ a MŠ Kroměříž, F.Vančury.
Mgr. Lenka Fijalíková