Vánoční besídka ve školní družině

I když do vánočních svátků zbývá ještě pár dní, děti ze školní družiny si je připomenuly s předstihem. Pro své rodiče si, v pátek 14. prosince, připravily besídku „Rozzářené Vánoce“. Družinou se linuly vánoční písně. Za doprovodu akordeonu děti zazpívaly veselé vánoční koledy a nechyběla ani hra na zobcovou flétnu. Po zaslouženém potlesku jsme si popovídali o symbolech Vánoc a společně si zahráli vánoční hru „Hledej zvoneček “,,,Chytání kapra“ a „Pletení vánočky“. O tom, jaké zvyky se v rodinách dodržují, jsme si společně povyprávěli a některé netradiční si i vyzkoušeli. Při štědrovečerním zvyku „Ozvi se mi pes“ děti „třásly stromečkem“ a hádaly, odkud přichází štěkot. Dalším podobným obyčejem, který si děti mohly vyzkoušet, byl zvyk „Vytahování polínka“. Podle těchto zvyků si dříve mladí lidé vybírali svého vyvoleného nebo svoji vyvolenou. K Vánocům neodmyslitelně patří pohádky – příjemnou tečkou programu byl zábavný pohádkový kvíz nejen pro děti, ale i pro rodiče.
Společně jsme ochutnávali napečené cukroví, povídali si a poslouchali koledy. Atmosféra byla opravdu sváteční a přátelská, rodičům se ve školní družině moc líbilo a dobře se bavili.
Přejeme touto cestou všem rodičům příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdraví do nového roku a rozzářené oči dětí pod vánočním stromečkem.

Kolářová Hana